Bevezető

A Re:orient, rejtett hálózatok architektúrája projektünk Kína globális jelentőségének és növekvő hatásának lokális vonatkozásait vizsgálja. A projekt célja, hogy előremutató módon olyan lehetőségeket jelenítsen meg, amelyek ma még csak a kiskereskedelmi csatornák mentén érhetők tetten, de nagy valószínűséggel meghatározói lesznek az egyre olcsóbb termékek nyomása alatt átalakuló épített környezetnek. Erre a gondolatmenetre építve projektünk olyan új tartalmakat képző tereket, építészeti eszközöket és anyagokat mutat be, melyek érzékeltetik, hogyan fordíthatnánk előnyünkre ezeket a piaci kényszereket, továbbélő kulturális értékeket adva a rövid élettartamra tervezett termékek tömegének.


A velencei installáció videódokumentációja

Megnézem a velencei installációt

Olvasok a kutatásról

 

Hírek

[Szeptember 14.] A re:orient csapat három hét munka és a pavilon megnyitója után visszaérkezett Budapestre. A projekt fogadtatása minden várakozásunkat felülmúlta - a kiemelkedően pozitív visszajelzések mellett reméljük, hogy a felvetéseinknek folytatása is lesz, és a megjelenített témák hatása és megvitatása nem fejeződik be a Biennálé kiállításával.

[Szeptember 8.] A pavilon megnyitójára rengeteg képpel frissítettük a sajtóanyagokat és az installációt bemutató oldalakat. A naplóban a munkafolyamat képei mellett rövidesen a linkgyűjegményt is kibővítjük.

tovább a hírek archívumba