aether architecture - aether indukció házklikk-nagyobb kép

Az aether indukció ház egy építészeti prototípus, amelyben a digitális média, mint fizikai anyag jelenik meg. Próbálunk emberi léptéku tereket építeni, hogy a virtuális valóság ne legyen bezárva egy dobozba, és mi se legyünk odaláncolva egy dobozhoz.
Egy szalag tölti meg a projekció terét. A monitor síkja térbe kihajtogatott elemekre vetül. A projekció intelligens lényei kezdik használni, megismerni és belakni e teret, anyagszeruen lepik el felületeit.

Folyamat és kiállítások
Projektünk egy folyamatos kutatás az építészet határainak kitágítására. Az új technologiák elöretörése az emberi kapcsolatok terébe az építészetet komoly kihíhás elé állítja. Munkánk kiállításokon keresztül fejlödik melyeket utóalgosan elemezzük a latogatók és a professzionális diskurzus reakcióit.

Az indukció ház elsö verziója a Mücsarnokban lett bemutatva 2003 októberében, "Közben" kortárs magyar építészeti kiállítás keretében.

Distributed projection space nr1, egy installácó a preciziós vetítés kikisérletezésére, mely az indukció ház egyik alapeleme, a pixelACHE fesztiválon kerül bemutatásra, Kiasma, Helsinki, 2004 Aprilis 1-4ig.

Egy nagyobb, embrei léptékü indukció ház, az ISEA2004 konferencia keretében 2004 Augusztusára készül el.

Fejlesztési képek

A projekt részletes fejlesztése megtalalható ezen a webszájton:


Link a fejlesztés részletes webszájtjáhozKiinduló konceptuális model - a projekció tere. A fonalak a fénysugarakat jelölik.


Korai modelek, fénysugarak generáljak a formákat


A kiállított verzió felépítése: projektor, tükör, PC, elektromágneses és fényszenzorok.


Az interfész a PC felé egy mikrokontroller amely egy USB egéren Morze jeleket klikkel.

Képek a Mucsarnokbol 2003 Oktober 3
flash6 film, 10Mb
acél, textil, pixel
Következö verzió illusztraciója


Az intelligens textúra fejlesztése

Szerkezeti fejlesztés


Kigörgetett aluminium teszt


Végleges szerkezeti elemek kivitelezése acélból, Barcelona

vissza a fôlapra